Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Παράξενοι που είναι οι άνθρωποι...

Πολλές φορές στο παρελθόν η διαπίστωση ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να αγαπήσουν έβγαινε όλο και συχνότερα μπροστά μου, επιβεβαιώνοντας του λόγου το αληθές.
Τελευταία όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Με μεγάλη απογοήτευση ανακαλύπτω ότι κάποιοι άνθρωποι φοβούνται ακόμη και να αγαπηθούν. Βλέπω ανθρώπους γύρω μου να απαρνιούνται την ίδια την καλοσύνη και την ευγένειά τους, ποιος ξέρει, ίσως, γιατί έμαθαν να ζουν εισπράττοντας από τους άλλους άσχημη συμπεριφορά, αδιαφορία, να βουλιάζουν μέσα στην ανειλικρίνεια και στο ψέμα. Έμαθαν να ζουν σε έναν αβέβαιο κόσμο όσον αφορά στα συναισθήματα των άλλων απέναντί τους, σε συμπεριφορές ανταγωνιστικές σε ένα κυνηγητό όπως αυτό ανάμεσα στη γάτα και το ποντίκι. Παντού ασάφεια, τίποτα ξεκάθαρο και διαυγές. Κανείς δεν τους δήλωσε κατηγορηματικά με λόγια και με πράξεις ποια είναι η θέση του, αναγκάζοντάς τους να εναλλάσσουν ρόλους χωρίς να ξέρουν τις περισσότερες φορές αν οι ίδιοι είναι ο κυνηγός ή το θήραμα.


Κι εγώ κάθομαι σε μιαν άκρη  παρακολουθώντας, φοβισμένη θα μπορούσα να πω, γεμάτη απορία  αν αυτός ο άνθρωπος είναι η υπέροχη εκείνη προσωπικότητα που θαύμασα και εξακολουθώ να θαυμάζω...




Χρόνια πολλά ψυχή μου

7 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής, με "!!!" στην πικρή μου διαπίστωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια τέτοιου είδους διαπίστωση έκανα κι εγώ, αλλά πριν πάω μακριά, να σημειώσω πως την έκανα για τον ίδιο μου τον εαυτό.
    Προφανώς δεν θα επεκταθώ, όμως οι εποχές, μας άλλαξαν και παρότι μπορώ να βρω πολλές θετικές επιδράσεις, αυτή των συναισθημάτων έχει μείνει από καιρό μετεξεταστέα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει όμως μια γραμμή που χωρίζει το "αρνούμαι να αγαπηθώ" με την "ευγένια", την "καλή συμπεριφορά"...

      Διαγραφή
  3. ως μία από τις δημοσιεύσεις που ξεχώρισαν για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hi, Nice site I enjoyed reading it. Thanks for sharing. Would it be possible if I contact you through your email? Please email me back. Thanks!

    Aaron Grey
    aarongrey112 at gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή